1 juli 2020
marijke

Even voorstellen: onze Monique!

Monique Reinek, broker en mede-eigenaar bij Ship Insurance International, getrouwd met Jan Anton, moeder van twee dochters en al ruim 30 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche.

Wat vind je het leukst aan werken in de maritieme branche?
De maritieme branche is dynamisch, omvangrijk en veelzijdig. Het zijn niet alleen de schepen die varen maar ook de offshore met de alternatieve energiebronnen, de scheepswerven en de zogenoemde “natte” aannemers aan de wal. Om de risico’s voor mijn relaties te minimaliseren, vind ik het leuk en uitdagend om hen de beste verzekeringsoplossingen aan te bieden.

Hoe zou je de bedrijfscultuur van SII omschrijven?
Ik zie de bedrijfscultuur van SII als persoonlijk en klantgericht, waarbij er geen ruimte is voor trage interne processen en te vlotte babbels. Service staat bij onze crew hoog in het vaandel. De klant is koning en hiervoor wil ik dan ook graag mijn mouwen opstropen om voor hen het beste uit de verzekeringsmarkt te halen.

Waar word je echt heel blij van? 
Ik word heel blij als ik met mijn gezin op de veerboot naar de Waddeneilanden vaar, een gevoel van vrijheid en genieten van zee, strand met natuurlijk een lekker wijntje erbij.

Wat was je eerste (bij)baan?
Ik ben in november 1987 op mijn 21e begonnen met een tijdelijke baan als typiste bij de Van Calcar Assurantie Groep. Daar was toen nog een aparte afdeling waar alle polissen en brieven werden getypt en via de telex alle berichten werden ontvangen en verstuurd. Hier kwam ik er achter dat verzekeringen een heel leuk vak is en heel veel mogelijkheden heeft.

Waar ben je trots op?
Ik ben trots op wat we tot nu toe al met Ship Insurance hebben bereikt en uiteraard ben ik als moeder ontzettend trots op mijn dochters met wat zij doen en hoe ze in het leven staan.

Haal je werk en privé wel eens door elkaar?
Ja, soms word ik gebeld of komt er nog een mail binnen in het weekend, en dan los ik het meteen op voor de relatie. Dit hoort erbij, dat waarderen onze relaties, en het geeft mij een goed gevoel om de relatie hiermee te kunnen ontzorgen.

Als  je een schip zou zijn, wat voor een schip zou je dan zijn
Ik denk dat een duw/sleepboot wel bij mij past, omdat ik probeer om verzekeraars de juiste richting in te duwen om zodoende de beste verzekeringsoplossing voor de klant eruit te slepen.