Aansprakelijkheid neemt een bijzondere plek in in de verzekeringswereld. Wanneer bent u eigenlijk aansprakelijk en waarvoor? En welke verzekering behartigt uw belangen bij welke incidenten?

Vaak is bijvoorbeeld de aanvaringsschade voor het grootste gedeelte gedekt onder de casco verzekering. Maar hoe zit het dan met de incidenten met betrekking tot de lading die het schip vervoert? Of de schade die wordt veroorzaakt door olieverontreiniging? Op die momenten komt de P&I (Protection & Indemnity) verzekering in beeld.

De P&I verzekering dekt de risico’s die verbonden zijn aan het verschepen van goederen, grondstoffen en producten. De P&I verzekering wordt altijd samen met de rechtsbijstandverzekering afgesloten. Naast de P&I en de rechtsbijstand (FD&D) kunt u er voor kiezen om ook uw bemanning te verzekeren bij de P&I Club.

Een P&I verzekeraar staat voor u klaar. Wanneer en waar uw schip ook vaart of ligt aangemeerd. En op welk tijdstip dan ook. Met advies en ondersteuning. Waar ook ter wereld. Dit dankzij het omvangrijke netwerk van correspondenten, advocaten en schade-experts wat een P&I Club heeft.