10 juni 2021
marijke

5 vragen aan Leonie, crew manager bij Global Crew Management

  1. Wat doet een crewmanager precies?

Als crewmanager heb je een hele diverse job. Geen dag is hetzelfde en dat is, vind ik, ook wat het werk zo leuk maakt. Je regelt veel verschillende zaken waaronder de planning van de bemanningsleden en de bemanningswisselingen. Ik stel de contracten op, zorg dat de documenten in orde zijn en zorg ervoor dat een bemanningslid veilig aan en van boord gaat. Dit is niet het enige wat ik doe. Ook zorg ik ervoor dat bemanning verzekerd is en dat, wanneer er iets aan boord gebeurd, dit allemaal zo goed mogelijk verloopt. Verder houd ik, als crewmanager, mij bezig met de salarisadministratie. Niet alleen de onderhandelingen, maar ook de verloningen van de bemanning.

  1. Wat is het voordeel van een externe crewmanager voor een rederij?

Het voordeel van een externe crewmanager is dat wij ons bezig houden met een deel of de gehele bemanning. Wij ontnemen niet alleen een deel van de werkzaamheden, maar ook een deel van de zorgen. Wij regelen de planning, bemanningswisseling, salarisonderhandelingen, stellen de contracten op, regelen de verzekeringen en behandelen de claims.

  1. Wat vind je het leukste in je werk?

Wat ik mijn werk zo leuk vind maken, is de diversiteit. Geen dag is hetzelfde en elke dag neemt nieuwe uitdagingen en leermomenten met zich mee.

  1. Welke uitdagingen kom jij tegen door het Corona-virus?

De uitdagingen die waarschijnlijk onder alle rederijen en zeevarende wel worden erkend, is de planning en de onzekerheid op het moment. Als zeevarende weet je vaak dat er een vrij grote kans bestaat dat jij niet precies op de vooraf genoemde datum van of aan boord gaat. Dit hangt namelijk af van verschillende externe factoren. In deze tijd is dit nog meer onzeker, maar ligt het met name aan de mogelijkheden om van en aan boord te gaan qua transport en restricties. Morgen kan de situatie alweer enorm veranderd zijn en dat maakt mijn werk nog uitdagender. En het is natuurlijk geweldig wat de KVNR voor elkaar heeft gekregen met betrekking tot de mogelijkheid voor vaccinaties voor de gehele bemanning.

  1. Waar ben je trots op?

Ik ben trots op alle rederijen en zeevarenden. Ondanks deze tijd blijven we positief en gaan we met ze allen gewoon door!